Elsők és utolsók

Munkatársunktól
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy csoportelső, valamint egy utolsó – a papírformának megfelelően így zártak csapataink a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a legjobb 16 között. A Győri Audi ETO szombaton, hazai pályán szoros első félidő (11-9) után kapusai remeklésével 26-21-re verte a Krim Ljubljanát, ezzel a D kvartett élén végzett. A szlovéneknél még mindig nem játszott Zácsik Szandra, akinek így decemberi Eb-szereplésére a magyar válogatottban egyre inkább elméletivé zsugorodik az esély.
Az viszont befejezett tény, hogy a B jelű négyesben a DVSC Navarrában az Itxakótól elszenvedett 39-24-gyel, utolsóként zárt. A Debrecen nyitógyőzelmére öt vereség következett, az ETO ezzel éppen ellentétes utat járt be. Csakúgy, mint két éve, amikor meg sem állt a BL-fináléig. Ám most még a középdöntő következik, amelynek két négyes csoportját kedden sorsolják. A Győr egy elsőt és két másodikat kap ellenfélül, utóbbiak között lehet a Hypo elleni, idegenbeli 23-20-szal továbblépett HC Leipzig, valamint a címvédő Viborgot 36-29-es tegnapi veresége dacára megelőzött orosz Dinamo Volgograd. Így a három első (Buducsnoszt Podgorica, Itxako, Larvik) és a három második (Volgograd, Leipzig, Oltchim Valcea) közül az alábbi három trió adódhat ellenfélként: 1. Buducsnoszt, Leipzig, Oltchim; 2. Itxako, Volgograd, Oltchim; 3. Larvik, Volgograd, Leipzig.
A harmadik helyezettek (Viborg, Hypo, Zvezda Zvenyigorod, valamint a Toulon–Randers párharc győztese) a KEK-nyolcaddöntőben folytathatják, akár az FTC-Jógazdabank ellenfeleként, hiszen a Ferencváros kettős győzelemmel – az idegenbeli 33-27-et tegnap a Népligetben 53-26 követte – lépett túl a szlovák Banovskyn.
A férfi BL-ben az MKB Veszprém tegnap Svédországban gyűrte le 41-31-re a Savehofot, ezzel öt forduló után is őrzi százszázalékos mérlegét és elsőségét.
Az EHF-kupában a Tatabánya 16 közé jutásért Banja Lukán múlta felül 25-23-ra a bosnyák Boracot, ezzel egyértelmű esélyessé lépett elő az egyenes kieséses párharcban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.