Esélye most sincs

2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El lehet képzelni Keller László szocialista politikus ábrázatát, amint éppen arról értesül, gyanúsítottként kíváncsi rá a Központi Nyomozó Főügyészség. Ilyet még! Korábban feljelentésügyi államtitkárként ő küldte ügyészségre, rendőrségre ez embereket, most meg éppen ő kap idézést, micsoda felfordult világ… Mindegy, no, emberünk elment az ügyészségre, de csak azért, hogy panasszal éljen a meggyanúsítás ellen, és megtagadja a vallomástételt. Nem új a módszer, rutinos haramiák gyakran használják, bevált időhúzás, mit lehet tudni, hátha közben történik valami, kormányváltás, katonai puccs, esetleg egyszerűen csak leég az ügyészségi irattár… Karinthy rossz tanulója is mennyit vacakolt a katedrán, mielőtt felelni kényszerült – aztán persze megkapta az elégtelent.
Valószínűleg ez a Keller ember is így jár majd, elbotorkál egy darabig a neki kijelölt mászókában, de a végén csak ki kell böknie, milyen apropóból élt vissza államtitkári tisztségével, amikor jogosulatlan adatgyűjtést végzett az akkori ellenzékiek ellen. Csak nem azért, hogy a megszerzett információkat politikai célokra használja fel? Keller László már fiatalon rossz társaságba keveredett, az egyetemen KISZ-titkárrá választották, majd 1985-ben úgy érezte, ott a helye a kádári MSZMP-ben, innen az abból kivakarózott MSZP-be került– valószínűleg itt érintette meg a hatalom szele. Vizslató tekintetére maga Medgyessy Péter figyelt fel még 2002-ben, kinevezte feljelentésügyi államtitkárnak, s bár valamennyi perét elveszítette, a bírósághoz máig ragaszkodik. Jelek szerint a bíróság is őhozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.