Lárvák, kukacok, tücskök – a legtöbb nyugati embernek az állatvilág apró képviselőire gondolva nem egy ínycsiklandozó vacsora jut eszébe. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete, a FAO azonban olyan kampányt készít elő, amellyel az ehető rovarok fogyasztására igyekszik ösztönözni a fejlett és fejlődő országok lakosait is – jelentette a DPA. Az MTI tudósításában rámutatott: Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában számtalan embernek hozzátartozik a mindennapi táplálkozáshoz a rovarok fogyasztása is. A jó módban élők számára is pozitív hatásai lennének az új táplálkozási kultúrának, hiszen a mintegy ezer ehető rovar fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag étrendet biztosítana – hangzott a kampány indoklása a FAO múlt heti konferenciáján. Az érvek között említették a gazdaságosságot is, mondván: a hagyományos haszonállatok – például a sertés, a szarvasmarha – tartása jelentős költségekkel jár.
Menczer Tamás: A magyar álláspont változatlan, azonnali és feltétel nélküli tűzszünet és béketárgyalás