FAO-kampány az ehető rovarok fogyasztásáért

Hírösszefoglaló
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lárvák, kukacok, tücskök – a legtöbb nyugati embernek az állatvilág apró képviselőire gondolva nem egy ínycsiklandozó vacsora jut eszébe. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete, a FAO azonban olyan kampányt készít elő, amellyel az ehető rovarok fogyasztására igyekszik ösztönözni a fejlett és fejlődő országok lakosait is – jelentette a DPA. Az MTI tudósításában rámutatott: Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában számtalan embernek hozzátartozik a mindennapi táplálkozáshoz a rovarok fogyasztása is. A jó módban élők számára is pozitív hatásai lennének az új táplálkozási kultúrának, hiszen a mintegy ezer ehető rovar fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag étrendet biztosítana – hangzott a kampány indoklása a FAO múlt heti konferenciáján. Az érvek között említették a gazdaságosságot is, mondván: a hagyományos haszonállatok – például a sertés, a szarvasmarha – tartása jelentős költségekkel jár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.