Feddhetetlenségi botrány

Zuglóban december 15-én indul az elszámoltatás az előző ciklusban feltárt visszaélések miatt – közölte lapunkkal Papcsák Ferenc. A fideszes polgármester azonban minden fórumon tiltakozik amiatt, hogy az MSZP a Hunvald-ügyben érintett Kovács-Csincsák Lászlót jelölje egy megüresedett önkormányzati képviselői helyre. Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi elnöke szerint nekik csak feddhetetlen képviselőjük lehet.

2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyó jogerősen rács mögött marad. Jogerősen előzetesben marad a BKV-ügyben bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsított Hagyó Miklós február 17-ig – döntött jogerősen a Fővárosi Bíróság. Hagyó esetében nemcsak a szökés, elrejtőzés veszélye áll fenn, de bővülhet a cselekmények köre és súlyosbodhat azok büntetőjogi minősítése. A Híradó pedig arról számolt be, hogy a BKV volt munkaügyi főosztályvezetője jelenleg is a cégnél dolgozik, pedig csaknem százmillió forintos végkielégítést kapott 2007-ben. Az illetőt most a BKV Vasúti Járműjavító Kft. alkalmazza. A BKV-s végkielégítési botrányokat Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató százmilliója indította el, akit ennek ellenére ismét foglalkoztatták. A volt főosztályvezető Szalainé közvetlen munkatársaként dolgozott. (MN)


Kifejezetten a pártom felkérésére vállalnám az önkormányzati képviselőséget – jelentette ki kérdésünkre Kovács-Csincsák László. Megerősítette a Magyar Hírlap tegnapi értesülését, hogy a fővárosi XIV. kerületben ő is lehet annak a Tóth Csabának az utódja, aki nemrég került a parlamentbe a szocialisták listájáról. Kovács-Csincsák akkori MSZP-frakcióvezető még szeptemberben került reflektorfénybe, amikor nyilvánosságra hoztuk: vele is tanácsadói szerződést kötött Hunvald György, az azóta bűnszervezetben elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolt volt erzsébetvárosi szocialista polgármester. Hunvaldot elkülönített eljárásban 17 millió forintos kárt okozó hűtlen kezeléssel is meggyanúsította az ügyészség. A VII. kerület előző vezetője ugyanis érdemi tevékenység nélkül milliókat fizetett ki zuglói képviselőknek, a volt SZDSZ-es Killik Jenőnek és a volt frakcióvezetőnek. Kovács-Csincsákkal 2007 novemberében Hunvald kötött havi 400 ezres javadalmazással járó, közbiztonsági ügyekkel kapcsolatos tanácsadói megállapodást, amelyet két éve decemberben bontottak fel. Az ügyészség szerint a szocialista politikus nem végzett érdemi tevékenységet, Hunvald György viszont igazolta a teljesítést, ami összesen 6,5 millió forinttal terhelte meg a VII. kerületi önkormányzat kasszáját.
– Az ügyben tegnapig gyanúsítottként, de tanúként sem hallgattak meg. Mint szakmai tanácsadó elvégeztem a munkámat, amiért gyakorlatilag havi nettó 200 ezret kaptam. Nyugodt szívvel lennék újra képviselő, mert az elmúlt 4 évben frakcióvezetőként megismertem Zuglót, és kell az erősítés a háromtagú szocialista frakciónak – mondta Kovács-Csincsák László. Szerinte a VII. kerületből kapott összeg nem eltúlzott, hiszen a zuglói képviselőként kapott alig 90 ezer forintból nem tudott megélni. Úgy tudjuk, a zuglói szocialisták karácsonyig döntenek az új képviselő személyéről.
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi elnöke lapunknak „általánosságban” leszögezte: csak feddhetetlen ember lehet szocialista képviselő, de ez amúgy is a helyiek dolga. Legfeljebb csak kérhetném a listás képviselő jelölésének átgondolását, ha legalább megalapozott gyanú van ellene. Ellenkező esetben viszont megvédjük az alaptalanul támadott politikusainkat – fűzte hozzá.
Papcsák Ferenc (Fidesz–KDNP) viszont minden lehetséges fórumon tiltakozik, hogy a Hunvald-ügyben érintett ember képviselő legyen. – Kétségtelen az MSZP joga a jelölésre, de tény: elkészült az önkormányzat átvilágítása, a képviselő-testület december 15-i ülésén dönt az elszámoltatás megindításáról, a büntetőfeljelentésekről – mondta Zugló polgármestere. Papcsák szerint a csomagban benne lesznek a tanácsadói szerződések, a gyanús kifizetések és az ingatlanügyletek egyaránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.