Feledékeny a cégvezetők háromnegyede

Hírösszefoglaló
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy hazai társaságból háromnál megsértik a munkaügyi, munkavédelmi előírásokat – közölte tegnap a szakhatósági ellenőrzések adatira támaszkodva a feketelista.hu internetes oldal. A cégvezetők általában a dolgozók bejelentéséről, a külföldi munkavállalók engedélyeinek beszerzéséről és a munkavédelmi óvintézkedésekről feledkeznek el. Talán nem meglepő, hogy a legtöbb munkaügyi visszásság az építőiparban, a kereskedelemben és a vendéglátásban tapasztalható. Ám az már érdekesnek nevezhető, hogy a legsúlyosabb munkaügyi, munkavédelmi bírságokat döntően vidéki székhelyű vállalkozásokra szabták ki. A feketelista.hu ugyanis sorba állította az elmúlt egy év legnagyobb összegű büntetéseit, s az ötven kiemelkedő horderejű szabályszegés elkövetői között csupán hét fővárosi vállalkozás található. Ráadásul az elmúlt tizenkét hónap legnagyobb munkaügyi bírságát is egy vidéki cégre rótták ki. A szóban forgó társaság külföldi személyek engedély nélküli foglalkoztatása miatt tízmillió forintos büntetést kapott. Az összeg meg sem közelíti az elmúlt évtizedek eddigi legnagyobb munkaügyi bírságát, amely meghaladta a hetvenmillió forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.