Folyamatosan tüntetnek Gerébért

Mizsei Bernadett
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ékes Ilona fideszes parlamenti képviselő tegnap csatlakozott a Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász fogva tartása ellen Budapesten, a Legfelsőbb Bíróság épülete előtt tüntetőkhöz. Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának tagja jelenlétével Geréb Ágnes letartóztatása elleni felháborodását fejezte ki, illetve azt, milyen fontosnak tartja az intézményen kívüli szülés mihamarabbi jogi szabályozását. – Az egészségügyi államtitkárság folyamatos egyeztetéseket tart a szakmai és a civil szervezetekkel, amelyeknek köszönhetően mindkét fél részére előnyös tervezet kerülhet a parlament elé – nyilatkozta Ékes Ilona. Mint mondta, nem szeretne ítélkezni Geréb Ágnes ügyében, de nem érti, miért nem maradhat házi őrizetben az orvos. A politikus meglátogatta a szülész-nőgyógyászt is, aki szerinte nem tört meg, köszönhetően az őt támogató, példaértékű társadalmi összefogásnak. Ismeretes, Gerébet foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt helyezték előzetes letartóztatásba októberben, mivel szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő. A Szülők a Szabad Szülésért tagjai folyamatos jelenlétet tartanak a Markó utcában, hogy kifejezzék tiltakozásukat Geréb Ágnes előzetes letartóztatása ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.