Gyurcsány Tiborc

2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddi fellépésén a meghurcolt politikust alakította a Magyarországra akkreditált külföldi újságírók előtt Gyurcsány Ferenc rossz emlékű exkormányfő, szocialista sírásó. A sokszínű ember azzal kívánt könnyeket csalogatni a tudósítók szemébe, hogy kijelentette, Orbán Viktor benne látja a sukorói telekcsere felelősét, értve ezen, hogy a miniszterelnök az ő fejét akarja felmutatni fölheccelt választóinak. A hoppon maradt illuzionista elemzésében bagatellnek minősítette a csere értékbecslései közti különbséget, ami az ügyészség szerint (független szakértők vizsgálatai alapján) 1,3 milliárd forint.
A bánatos szózat nem először hangzott el, más volt viszont a hallgatói kör. Ezúttal nem obsitos munkásőrök ültek a teremben, hanem érdeklődő riporterek (talán olyanok is, akik nem pusztán Paul Lendvai átirataiból szeretnék megismerni a magyar viszonyokat). Ami az előadást illeti, nem volt igazán meggyőző, a televízió képernyőjén is átjött: mímelt a szerep. A kitaszítottat alakító szezon végi színész megértés helyett inkább szánalmat ébresztett a közönségben. Mindezek ellenére Gyurcsány fellépése hiányt pótolt, segített tisztázni a személye körül még meglévő bizonytalanságokat (már az ingadozók is ketrecbe zárnák), tovább cizellált egy legendássá lett portrét. Nem mellesleg megtudhattuk azt is, hogy 1,3 milliárd forint a lelombozódott ember értelmezésében bagatell öszszeg, smafu, következésképp az igazi pénzügyek számára magasabbról indulnak… Nem cifrázom tovább, Őböszmesége hozta magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.