Gyurcsány várhat a jövő hétig

Szilágyi Richárd
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök nem ma, hanem november 29-én ad választ Gyurcsány Ferenc azonnali kérdésére – értesült lapunk. A szocialista politikus november 8-án, majd egy héttel később az azonnali kérdések időszakában „Miért fél miniszterelnök úr?” címmel kérdezte volna Orbánt. A kormányfő mindkét alkalommal külföldön tárgyalt, ezért Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest jelölte ki válaszadásra, de az ő személyét Gyurcsány egyik alkalommal sem fogadta el.
Ezt követően az ellenzéki sajtó arról írt, a kormányfőnek a szabály szerint a harmadik alkalommal, azaz ma személyesen kell válaszolnia. – Erre azért sem kerülhet sor, mert egyrészt Orbán Viktor hétfőn Máltán tárgyal a magyar EU-elnökség feladatairól, másrészt az azonnali kérdés benyújtását követő harmadik, magyarul a negyedik héten jár le a válaszadási határidő – mondta lapunknak Szijjártó Péter.
A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta, Orbán Viktor a házszabálynak megfelelően november 29-én ad választ elődjének. Mint azt korábban megírtuk, Gyurcsány várhatóan az alkotmánymódosításról kérdezné a kormányfőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.