Jókor, jó helyen

2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már biztos, hogy megromlik a kapcsolat Szilvásy György hajdani titokminiszter és a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezére, Laborc Sándor között. Előbbi csütörtökön, az UD Zrt. körüli lehallgatási botrány bírósági tárgyalásán kijelentette, ő csupán a Laborctól kapott „felkészítő iratból” tájékozódva hordta össze azt a sok sületlenséget a nyilvánosság előtt, amiért őt a cég feljelentette. Az egész amúgy szót sem érdemelne, valójában szimpla rövidhír a mai, kékfényessé lett politikai dagonyában, ahol immáron futószalagon dobják fel egymást a közelmúlt megtollasodott főszereplői.
Szilvásynál azonban érdemes megállni, személyében esszenciaként érhető tetten a fölkapaszkodott duhaj proletár, a szervilis bolsevik és a trükkös kaméleon. Egy ember, aki mindig jókor volt jó helyen. Egy ember, akinek neve két évtizede állandóan felbukkan: ügyesen kavar az Antall-kormány háza táján, a Horn-rezsim alatt kormányzati tényezővé lett, az első Orbán-kormány alatt elkeseredettségében beállt milliomosnak, majd elszegődött az időközben miniszterelnökké lett puccsista cimborájához. Szilvásy tán ma is szárnyalna, de elzavarták a hatalomból, most éppen dominókat borogatva járkál bíróságról bíróságra, míg egyszer ott nem fogják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.