Jól nyitott a Zimmer Feri második része

Makrai Sonja
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. része, valamint a Disney háromdimenziós meséje, az Aranyhaj után Tímár Péter Zimmer Feri 2. című filmje zárt a harmadik helyen a múlt héten a mozik nézettségi listáján. A december 2. óta huszonkilenc kópiával futó vígjátékot eddig 14 523-an látták.
A film első része 1998-ban készült el százmillió forintból, a Zimmer Feri 2. költségvetése már 220 millió forint volt. A kísértetkastély üzemeltetésébe beszálló Fikász család történetében Reviczky Gábor mellett Pogány Judit, Szabó Győző, Molnár Piroska, Schell Judit játssza a főbb szerepeket.
– Nagyon örülök, hogy egy év után újra felkerült magyar film a mozik országos nézettségi listájára. Erre utoljára a Poligamy című film volt képes egy évvel ezelőtt. A Zimmer Feri második részének meg kellett küzdenie ezért. Sokan vannak, akik nem szeretik a közönségfilmeket, és folyamatosan rossz hírét keltik a műfaj hazai képviselőinek. Érdekes részlet, hogy a filmet vidéken sokkal többen látták, mint a fővárosban. Remélem, hosszú ideig fog menni a mozikban – nyilatkozta lapunknak Kálomista Gábor, a film producere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.