„Kamuk, kamu az egész!”

Nemcsak szentnek és sérthetetlennek érezték magukat Erzsébetvárosban a maffiabűntettekkel vádolt Hunvald György volt szocialista polgármester és társai, de mérhetetlenül lenézték az őket megválasztó embereket, saját pártjaikat, sőt egymást is – tanúsítják a lapunk birtokába került nyomozati iratok és telefonlehallgatási jegyzőkönyvek.

2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunvald egyik reggel felhívta Gált, amikor az úgynevezett ingatlanpanama-ügyben érintett három, Király utcai épület sorsa volt a téma. „– Kettőre tudsz jönni akkor, tudod, csinálnánk ezt a királyos megbeszélést” – mondta a polgármester. A bizottsági elnök viszont tiltakozott: „Nem, nem! Az egész sza…s. Én ebből tényleg ki akarok maradni, Gyuri! (…) Nem kéne ezzel foglalkoznunk (…) Figyelj, ma például visszavonatok (…) Lesz egy csomó ilyen Király, hogy cserék, érted? Aá, Király 25-ös cserék, vagy öt. Tehát állapodjunk.” Hunvald megkérdezte, hogy kamu cserékről van-e szó, Gál pedig megerősítette: „Kamuk, kamu az egész!”
Május 31-én a polgármester egy X-ként jelölt terézvárosi férfit hívott. „– Közgyűlésen [Hunvald fővárosi képviselőként is dolgozott – a szerk.] voltam, és egész nap ott ráztam, ez a köcsög Óvás Egyesület, b… meg, bejött. (…) Hát láttad, hogy sikerült meggátolnom! … A Fidesz, a KDNP, MDF és az MSZP együtt szavazott és volt hat SZDSZ-es igen. Demszky, Ikvai meg még négy köcsög” – mondta. X azt kérdezte: „Hogy vagytok a kerületben az SZDSZ-szel? – Te, igazából én már feloldottam a két pártot. (…) Nincs már ideológia benne igazából. Én a VI.-ba én, én azt érzem, hogyha a Verókot nem viszik el, akkor a Verók megnyerheti (…) Nagyon ügyel az öregasszonyokra, meg mindenkire” – magyarázta Hunvald.
Ismeretes, Verók István és tucatnyi MSZP–SZDSZ-es társa a terézvárosi ingatlanpanama ügyében gyanúsított. Jelenleg is nyomoz a BRFK hűtlen kezelés miatt.
Visszatérve az erzsébetvárosi ügyhöz, Gál György 2008. november elején a XI. kerület volt SZDSZ-es alpolgármesterének, egy helyi ingatlanügyben azóta szintén meggyanúsított Lakos Imrének zavarodottan beszélt: „Ilyen ingatlanizéket… A, ö, elméletileg a Hunvald meg én vagyunk a főgyanúsítottak, (…) vesztegetés, nagy k…, különösen nagy kárt okozó akármi. De most, Imre, ha a tes…, testület dönt egy eladásról, akkor téged felelősségre vonhatnak? (…) Mindenki off-shore cégekbe vásárol (…) Ezt te is tudod, meg én is tudom, tehát ez nem büntetendő cselekmény.” Hunvald Györgyöt, Gál Györgyöt és 23 társukat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádirat szerint több mint 642 millió forintos kárt okoztak a VII. kerületi az önkormányzatnak az ingatlanpanamával, a fiktív tanácsadói és munkaszerződésekkel, olcsó lakáskiutalásokkal, közpénzek eltelefonálásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.