Karácsonyozik a piac

Hírösszefoglaló
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Enyhe csökkenéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe (BUX), 0,42 százalékkal alacsonyabb volt a forgalom a parketten az előző naphoz képest. A részvénypiacon 13,2 milliárd forinttal kereskedtek, a vezető részvények a stagnáló Richter kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest. A cég papírjainak árfolyama változatlan, 44 ezer forintot ért.
– Alacsony forgalom mellett csendes kereskedés volt a budapesti tőzsdén. Az OTP-nek volt egy kitörési kísérlete, de nem sikerült, a Mol megérintette a 20 300-as szintet, de végül a nyitásnál lejjebb zárt – mondta az MTI-nek Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője. Az OTP-részvények három forinttal, 0,06 százalékkal, 5327 forintra estek, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki. A Mol tegnap kétszáz forinttal, 1 százalékkal, 19 800 forintra csökkent, 3,7 milliárd forintos forgalomban. – Ezekben az ünnepek előtti napokban a kereskedési adatoknak nem feltétlenül van konkrét üzenettartalma, mivel lényegesen kevesebb a piaci szereplő, mint az átlagos időszakokban. Nincs nagy mozgás a tengerentúli és nyugat-európai piacokon sem – tette hozzá az üzletkötő. Az átlag alatti tőzsdenapi forgalomra hívta fel a figyelmet Balogh Ákos, az Equilor üzletkötője is, aki szerint idén már eléggé kis forgalmú, minimális elmozdulások lehetnek.
Miután a Fitch Ratings egyszerre három fokozattal leminősítette Írországot, az eurózónával kapcsolatos aggodalmak tegnap újra erősödtek, ami az euró gyengülését, illetve a menedékdevizák felértékelődését hozta. A svájci frank e havi csúcsára ugrott az euróval szemben, így újra drágult a forinttal szemben is – írta a Portfolio.hu. Az eurót kora este 277,41 forinton jegyezték, egy svájci frankért 212,93 forintot kellett adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.