Kényszerű közműdíjemelések

Megvonhatná az EU a nyáron teljes üzemben átadott csepeli szennyvíztisztító beruházásának támogatását, ha a főváros nem emelné csaknem 20 százalékkal a csatornadíjakat – indokolta tegnap az infláció többszörösére rúgó drágítást Tarlós István főpolgármester.

2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP-s többségű Fővárosi Közgyűlés tegnap átlagosan csaknem 10 százalékkal kényszerült az ideinél többet kérni a kegyeleti szolgáltatásokért is, különben csődbe menne a főváros temetkezési cége. A közműdíjak egy része változatlan marad, és másfél évtizede először – bővülő szolgáltatás mellett – nem nőnek a BKV-tarifák. A városvezetés szerint az elődök öröksége miatt gazdasági vészhelyzet alakult ki több kórháznál és a gyógyfürdőknél is.
Miközben a főváros rendteremtési programja, a hajléktalanok emberi elhelyezése körül társadalmi vita zajlik, a közgyűlés Budapest tömegközlekedési megállóiban dohányzási tilalmat rendelt el februártól. A tavasztól füstmentes aluljárókban pedig már újév napjától alkoholt sem lehet fogyasztani.
A képviselők szerződésbontással is megerősítették: a jövőben nem épül mélygarázs a Kossuth téren, Sárádi Kálmánné személyében pedig kinevezték Budapest új főjegyzőjét.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.