„Ki foglak bennetek rúgatni”

2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én vagyok a polgármester, ti senkik vagytok, és ki foglak benneteket rúgatni – idézte lapunknak az MSZP-s Molnár Gyula Újbuda volt polgármestere tavaly szeptemberben egy budavári borfesztivál után az őt igazoltató rendőröket sértő, a nyomdafestéket még elbíró szavait Skoda Gabriella. A Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette: még november végén ötrendbeli becsületsértés vétsége miatt emeltek vádat.
Az eljárás idén május 14-ig szünetelt – a régebbi videofelvételek szerint – volt SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét is trágár szavakkal illető Molnár ellen, akit addig parlamenti képviselőként védett a mentelmi jog. A Budai Központi Kerületi Bíróság a november végi vádemelés alapján a tárgyalást jövő év elejére tűzheti ki, a vétség legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Sokkal súlyosabb lehet a Molnár Gyula és Lakos Imre ellen hivatali visszaélés megalapozott gyanújával 2009 vége óta, a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) zajló büntetőeljárás következménye. A gyanú szerint a politikusok posztjukból eredő függőségi viszonyt kihasználva, visszaéltek hivatali helyzetükkel, hogy egy kft.-nek előnyt szerezzenek. Közreműködésük nyomán az Öböl XI. Kft. szerezhette meg a Dombóvári és Budafoki út sarkán levő ingatlant, amelynek a környékén elhelyezkedő területek már a cég tulajdonában voltak. A telket korábban az önkormányzat közcélra vásárolta meg az államtól.
– Az ügyben egy ügyvéd is gyanúsított, szeptember óta tartanak a kihallgatások – közölte lapunkkal Fazekas Géza ügyészségi szóvivő. Elmondta: január elejére várják a szakértői véleményt a február 3-ig tartó nyomozásban. – A bíróság ítéletéig a gyanúsításokat és a vádemeléseket politikai támadásnak tekintjük – közölte Horváth Csaba, az MSZP fővárosi elnöke és frakcióvezetője. Szerinte Molnár Gyula jelenleg fővárosi képviselői, sőt informatikai tanácsnoki pozícióban is vállalható a szocialistáknak.

Verókék is izgulhatnak. Jövő január 20-án lejár a Verók István volt terézvárosi MSZP-s polgármester és társai ügyében hűtlen kezelés miatt zajló nyomozás határideje. A BRFK közölte: további hosszabbítás nem várható. A büntetőeljárás egy Andrássy úti ingatlan áron aluli eladása miatt indult, és számos privatizáció vizsgálatával bővült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.