Konferencia a magyar–német viszonyról

P. Szabó Ernő
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német egység 20. évfordulója inspirálta azt a kiállítást, amely szeptember 18. óta látható Balatonfüreden Német egység a Balatonnál címmel. E kiállításhoz kapcsolódóan a Pécsi Tudományegyetem Történettudományi Intézetének Német Történelem és Kultúra Délkelet-Közép-Európában Alapítványi Tanszéke, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Balatonfüredi Városi Múzeum ismeretterjesztő konferenciát rendez ma és holnap a balatonfüredi Városi Múzeumban Magyarok és németek a hidegháborúban címmel.
A konferencia célja, hogy több szemszögből, a politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok, állambiztonsági kérdések felől nézve bemutassa, hogy Magyarország milyen viszonyban állt a két Németországgal, miként vélekedtek németek és magyarok egymásról, s hogyan vált Magyarország a német–német közeledés, valamint a német egység megvalósulásának kulcsszereplőjévé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.