Kutyák karácsonyra az Állatszigettől

Nagy Áron
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő karácsonyi programot hirdetett a Rex Kutyaotthon Alapítvány szeretetszolgálata. A népszerű Állatsziget üzemeltetői most egyedülálló, magányos, idős emberekhez gazdira váró, kedves és nyugodt menhelyi kutyákat és macskákat juttatnak el az ünnep idejére, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy esetleg nem csupán erre a néhány napra, hanem egy életre egymásra találnak – közölte lapunkkal a civil szervezet. Az állatokhoz természetesen élelmet is kapnak az ideiglenes örökbefogadók, akik az alapítvány telefonszámán (06-1/230-4080), vagy személyesen a főváros IV. kerületében, az Óceánárok utca 33. szám alatti Állatszigeten jelentkezhetnek a karácsonyi négylábúért.
Ismeretes, hogy az alapítvány az ember és az állatok harmonikus együttélésének hazai megteremtéséért dolgozó, felelősséget érző állatorvosok és állatbarátok részvételével 1992-ben jött létre. Az állatvédelem és természetvédelem különböző területeivel foglalkozó munkacsoportjai a társállatokkal, a gazdasági állatokkal, valamint a vadon élő állatokkal kapcsolatos állatvédelmi teendők intézésével foglalkoznak. Legfőbb céljuknak a 2004-ben létrehozott többfunkciós létesítmény – a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark, rövid nevén Állatsziget – fenntartását és folyamatos fejlesztését tekintik.
Amint arról már beszámoltunk, a Rex munkatársai az iszapkatasztrófa után nagy szerepet vállaltak az állatok mentésében és elhelyezésében. Sőt, nemrégiben megalakult a Nemzeti Állatmentő Csoport az alapítvány kezdeményezésére. Ennek célja, hogy segítséget nyújtson váratlan ipari, vagy természeti csapások, állatvédelmi események, balesetek, katasztrófahelyzetek miatt bajba jutott állatok mentésénél.
A szervezők azt remélik, hogy – noha hasonló feladatokat évek óta végeznek a hazai állatvédő- szervezetek – erőik egyesítése és tevékenységük összehangolása révén hatékonyságuk jelentősen növelhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.