Mabisz: A ház felel a csúszásveszélyért

Bodacz Péter
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé emelkedett a lakásbiztosítások száma az idei harmadik negyedévben, amiben valószínűleg a szélsőséges időjárás okozta természeti károknak is szerepe van – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) felméréséből, amely szerint a – nyaralókkal együtt – 4,3 millió magyarországi lakóingatlan több mint húsz százalékának nincs biztosítása. A Mabisz szerint télen a leggyakoribbak a csúszós utak miatt bekövetkező közlekedési balesetek, de sok gyalogos esik el a jeges járdákon, és a tetőről lezuhanó hótömbök is komoly kárt tehetnek emberéletben és anyagiakban egyaránt. – Ha a ház előtt valaki elcsúszik a járdán, illetve a tetőről gyalogosra vagy gépjárműre zuhan egy hótömb, akkor azért az ingatlan tulajdonosai tartoznak kártérítési kötelezettséggel, amennyiben a társasház felelőssége megállapítható. Az ingatlantulajdonosok sokszor nem is gondolnak arra, hogy a tetőről lezúduló hótömeg akár több millió forintos kárt is okozhat – mutatott rá Szabó Zoltán, a Mabisz lakásbizottságának elnöke, hozzátéve: ha a társasháznak nincs felelősségbiztosítása, akkor a tulajdonosok tulajdoni hányaduknak megfelelő mértékben felelősek a kárért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.