Magyar alkotások is versenyeznek Kairóban

Kárpáti György
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar filmet is bemutattak az afrikai és az arab világ egyetlen A kategóriás mustrájának számító 34. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek digitális zsűrijében Kocsis Ágnes is helyet kapott. A ma záruló szemle nemzetközi versenyprogramjában a szír, libanoni és iraki játékfilmek külön versenyszekcióban szerepelnek, a magyar filmet pedig Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotása képviseli a tizenegy tagú grémium előtt.
A digitális versenyprogramba beválogatták az East Side Stories című új magyar szkeccsfilmet is, amely Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs és Török Ferenc rövidfilmjeiből áll. A kairói magyar szereplés nem számít kivételesnek; Pacskovszky József tavaly rendezői díjat nyert A vágyakozás napjai című alkotásával.
A fesztivál két sztárja Richard Gere és Juliette Binoche. Az Oscar-díjas francia színésznő bejelentette, dokumentumfilmet készít az egyiptomi civilizációról. A fesztivál zsűrije ma dönt a díjakról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.