Már a spájzban vannak

2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fontos, hogy rend legyen, és nem baj, ha azt egy profi cég biztosítja” – magyarázta Hardy Mihály, miután bejelentette, hogy a Ferihegyi repülőtér egyes biztonsági feladatainak ellátását december elsejétől az In-Kal Security végzi. A Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója a megbízás időtartamáról és költségeiről nem beszélt, csak annyit mondott, a legjobb ajánlat nyert, és a megbízás nem állandó.
A biztonsági cég ügyeiről az utóbbi időben sok szó esett. A társaság az elmúlt nyolc évben több botrányos állami megbízást kapott, egyebek mellett egy gazdasági ügyekkel foglalkozó aktív bíró feleségét is megfigyelte, hátha rajta keresztül fogást talál a jogászon. Kutakodásuk során zárt peranyagokhoz is hozzájutottak – ez túl azon, hogy pofátlanság, felsőbb jóváhagyást is feltételez. Az In-Kal Security számos minisztérium mellett a Központi Nyomozó Főügyészség, a balatonőszödi kormányüdülő, a Magyar Villamos Művek, az ÁNTSZ, az államkincstár, a szabadalmi hivatal és a Szerencsejáték Zrt. objektumvédelmi feladatait is ellátta. Figyelemre méltó a Hardy Mihály személye is. Őt külpolitikai újságíróként ismerhette meg az ország, hat éven át az MTV moszkvai tudósítójaként próbálta megmagyarázni, miért dől össze a Szovjetunió. Később a Bánó-féle Esti egyenlegben osztotta azt észt, majd a vérszegény TV3-ban töltött be különféle vezető posztokat, innen az ATV hírigazgatói székébe került. Viktor, inogsz! című nyálas írásával (Magyar Hírlap, 2002. április 11.) politikai nézeteire is rálátást kaphattunk.
Hardy Mihály, In-Kal-megbízás – mi ebben a meglepetés?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.