Még maradt nyitott kérdés a Mol-ligában

Munkatársunktól
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajrájához érkezett a magyar– román közös jégkorongbajnokság, a Mol-liga alapszakasza. Már csak egy teljes és egy fél forduló, összesen hat mérkőzés van hátra a sorozat első üteméből. A keddi játéknapon az alsóház helyezései már el is dőltek: ötödik a Ferencváros, hatodik a Brassó, hetedik a Fehérvár, nyolcadik a Bukarest, kilencedik az Újpest.
A rájátszás negyeddöntőkkel folytatódik majd, a nyolcadik helyért az Újpest és a Steaua vív selejtezőt. A másik három együttes ellenfélre vár a felsőházból. Jelenleg a Csíkszereda az első, a Dunaújváros a második, a Miskolc a harmadik és a Vasas a negyedik. Valószínűleg ez is marad a sorrend, de egy-egy helyet még a Dunaújváros, a Miskolc és a Vasas is előreléphet.
Az első két csapat igazolja a papírformát, a Miskolc szereplése az elmúlt évek ismeretében meglepetés, igaz, a borsodiak alaposan megerősödtek erre az idényre. Pechjükre legjobbjuk, a kanadai Bartzen megsérült, a kezét törte, az ő pótlására igazolták le Majorosst a Ferencvárostól; akinek kapóra jött a lehetőség, miután az FTC-nél szerződése módosítását kezdeményezték. A válság után a zöld-fehérek magukra találtak, a csupán 24 éves új – a szezonban már harmadik – edző, Fekti Bálint vezetésével eddig mindegyik mérkőzésüket megnyerték. Az alapszakasz hajrája a további párosítása miatt fontos, de az igazi izgalmak majd a rájátszásban következnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.