Megerősítették Heltai Péter ügynökmúltját

Munkatársunktól
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóban a román Securitate aktáit vizsgáló tanácstól származik az a dokumentum, amely szerint román titkos ügynök volt Heltai Péter, az MTV korábbi főszerkesztője – adta hírül az Origo. A Securitate archívumát vizsgáló Nemzeti Tanács (CNSAS) november 25-én kiadott anyaga azt állítja, hogy a magyar újságíró „Hegel” fedőnéven dolgozott a Securitaténak, és az általa szolgáltatott információk többek között Gáll Tibor, egy jelenleg Berlinben élő kolozsvári képzőművész aktáiban is megtalálhatók. Az interneten olvasható iratot Gáll Tibor kérte ki a CNSAS-tól, hogy megtudja, ki volt a Securitate róla vezetett dossziéjában szereplő, „Hegel” fedőnevű ügynök.
Úgy tudjuk, Heltai Péter tegnap a Magyar RTL Televízió Zrt. vezetésének bejelentette felügyelőbizottsági tagságáról történő lemondását. A hírt a televízió részéről sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. Heltai hétfőn lemondott a Class FM-et tulajdonló Advenio Zrt. igazgatósági tagságáról is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.