Nem döntötte be Cantona a pénzvilágot

Hírösszefoglaló
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Eric Cantona veterán futballsztár nem tudta bedönteni a világ pénzügyi rendszerét. A francia csatár arra kérte az embereket, hogy december hetedikén vegyék ki a pénzüket a bankokból, így lehetetlenítsék el a pénzintézetek működését. A labdarúgó szerint erre azért van szükség, mert a bankok túl nagy hatalmat szereztek az emberek fölött. Cantona szerint a jelenlegi rendszer lerombolása után egy új, igazságosabb pénzügyi világot kell építeni.
Egy, az internetre október elején felkerült felvételen – amelyet eddig több százezren néztek meg és 28 nyelvre lefordítottak – a Manchester United egykori sztárja arról beszél, hogy van egy ötlete egy nagyon egyszerűen megcsinálható forradalomhoz. – A rendszer a bankok hatalmára épül. Ha húszmillió ember egyszerre kiveszi a pénzét a bankokból, a rendszer összeomlik. Ez vér és fegyver nélküli forradalom lesz – mondta Cantona.
A távirati iroda információi szerint a Mentsük meg a gazdagokat! elnevezésű egyesület tagjai tegnap reggel néhány bankautomata előtt kamerák kereszttüzében népszerűsítették Cantona felhívását, ennek ellenére egyetlen bankfiók előtt sem alakultak ki kígyózó sorok, és az automaták sem ürültek ki. A készpénzfelvétel miatt a bankfiókokban megjelent emberek pedig nem azok a forradalmárok voltak, akik végleg szerették volna számláikat felszámolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.