Nem tart a tömlöctől

2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben ma teszi fel Miért fél a miniszterelnök úr? címmel kérdését az Országgyűlésben Gyurcsány Ferenc szocialista képviselő, egyre több jel mutatja, hogy éppen a bukott kormányfő az, aki szorongva figyeli, mikor áll meg szemlőhegyi villája előtt a rendőrautó. A 168 Órának adott interjújában – „Állok elébe” – mindenesetre már egy leendő mártír nyilatkozik: „Orbán Viktor engem börtönbe akar vetni. Ennek próbálnak érvényt szerezni szinte bármilyen eszközzel – most éppen az ügyészséget presszionálva, felrúgva a demokratikus elveket: de a Fidesz hajtóvadászatától én még jól alszom, nem szedek nyugtatót…” Kicsit később: „Engem nem lehet megfogni.” (Beszúrás: a lecsúszott államférfit nem Orbán Viktor, de még csak nem is a Fidesz fogja majd faggatni, hanem az igazságszolgáltatás.) Amúgy arról nem beszélt az őszödi ember, a baráti lap riportere pedig nem kérdezte, hogy ha már olyan bátran áll a kérdések elé, miért nem ment el a parlamenti vizsgálóbizottság meghallgatásaira, kivált, ha őt „nem lehet megfogni” – ha elmegy, már ott elmondhatta volna megdönthetetlen érveit.
Gyurcsány mindeddig kizárólag a fegyelmezetten kérdező baloldali médiumoknak és a Paul Lendvai formálta nyugati sajtónak nyilatkozott, illetve saját „hírportálján” elemzi rendszeresen önnönmaga kikezdhetetlen jellemét. Figyelemre méltó a Mandiner egyik kommentelőjének észrevétele, miszerint a hajszolt politikus egyre jobban beleéli magát a Dimitrov-szerepbe. Erre hajaz, hogy szombaton, a budapesti MSZP-matinén olyan vastaps fogadta az érkező Böszmét, hogy még az éppen a pódiumon hercigeskedő Török Zsolt szóvivő is kiesett szokott gyűlöletbeszédének ritmusából (Mesterházy Attila pártelnök mosolya eközben nem volt őszinte). Ha lett volna a közelben egy Auróra, talán lőni kezd…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.