Nem titkolózhatnak tovább

2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól nyilvános a Margit híd felújításának megvalósíthatósági tanulmánya, a dokumentációt bárkinek joga van megismerni, ezáltal ellenőrizhető, hogy az EU-támogatási kérelem előkészítése és az arról való kormányzati döntés megalapozott volt-e – közölte Jóri András. Az adatvédelmi biztos azért indított vizsgálatot, mert egy panaszos kifogásolta, hogy kérésére a fővárosi önkormányzat még másolatban sem biztosította számára a dokumentumot. A Demszky-korszakban arra hivatkozott a városháza, hogy a felek között létrejött szerződés értelmében a megvalósíthatósági tanulmány nem hozható nyilvánosságra. – A főváros és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a bruttó 27 milliárd forintos beruházás korábban hatmilliárd forintra becsült uniós támogatásának döntés-előkészítési szakasza december végén zárul. Az előrejelzések szerint az Európai Bizottsághoz a januári kormánydöntés után azonnal beadható a kérelem.
– Az adatvédelmi törvény alapján a megvalósíthatósági tanulmány kiadása ettől az időponttól már nem tagadható meg, ezért jogellenes a főváros és a Margit Híd Konzorcium nevében eljáró Főmterv Zrt. közötti szerződés azon kikötése, hogy a megrendelő a tervdokumentációt nem hozhatja nyilvánosságra – szögezte le Jóri András.
A főváros új vezetői tegnap nem kívántak reagálni az ügyben, a városháza honlapján egyelőre csak a beruházás engedélyezési dokumentumai olvashatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.