Nyolcaddöntős koppenhágai legények

Munkatársunktól
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhat percig reménykedhetett a Rubin Kazany a továbbjutásban. Akkor Vingaard révén az FC Köbenhavn megszerezte a vezetést a Panathinaikosz ellen a D csoportban, márpedig az oroszoknak akkor lett volna egyáltalán esélyük, ha a dánok nem nyernek. De nyertek, Grönkjaer az 50. percben bebiztosította a győzelmet, ugyanekkor a Kazany is hátrányba került Barcelonában, amivel a labdarúgó Bajnokok Ligája hatodik fordulójában a tegnapi egyetlen nyitott kérdés is eldőlt. A másik három csoportban csak az első helyért folyt a küzdelem, ezt a Tottenham, a Schalke és a Manchester United szerezte meg.
Mára három nyitott kérdés maradt. Az egyik az E csoportot érinti. Innen a Bayern München már továbbjutott, s a Romának a legjobb az esélye arra, hogy kövesse. Az olasz együttes jelenleg három ponttal vezet a Basellel szemben, de az egymás elleni összevetés a svájciaknak kedvez (Roma–Basel 1-3, Basel–Roma 2-3). A svájciak tehát abban az esetben juthatnak tovább, ha először is nyernek Münchenben, a Roma pedig kikap Kolozsvárott. Minimális esély.
A H csoportban a nullapontos Partizan Belgrád már búcsúzott, a másik három együttes (Sahtar, Arsenal, Braga) között akár hármas holtverseny is kialakulhat 12-12 ponttal. Abból indulhatunk ki, ha az Arsenal hazai pályán várhatóan megveri a Partizant, akkor tovább is jut. Ez esetben az egymás elleni eredmények miatt a Bragának legalább négy góllal kellene nyernie Ukrajnában. Ugyanazt mondhatjuk: minimális esély.

BL, 6. forduló. Tegnapi eredmények. A cs.: Bremen–Internazionale 3-0, Twente–Tottenham 3-3; végeredmény: 1. Tottenham 11 pont, 2. Inter 10, 3. Twente 6, 4. Bremen 5. B cs.: Lyon–Hapoel Tel Aviv 2-2, Benfica–Schalke 1-2; végeredmény: 1. Schalke 13, 2. Lyon 10, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 5. C cs.: Man. United–Valencia 1-1, Bursaspor–Glasgow Rangers 1-1; végeredmény: 1. MU 14, 2. Valencia 11, 3. Rangers 6, 4. Bursaspor 1. D cs.: FC Köbenhavn–Panathinaikosz 3-1, Barcelona–Rubin Kazany 2-0; végeredmény: 1. Barcelona 14, 2. Köbenhavn 10, 3. Kazany 6, 4. Panathinaikosz 2.
Mai program. E cs.: Bayern München–Basel, CFR Kolozsvár– Roma, az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern 12 pont, 2. Roma 9, 3. Basel 6, 4. CFR 3. F cs.: Marseille–Chelsea, MSK Zsolna–Szpartak Moszkva, az állás: 1. (tj.) Chelsea 15, 2. (tj.) Marseille 9, 3. Szpartak 6, 4. MSK 0. G cs.: Milan–Ajax, Real Madrid–Auxerre, az állás: 1. (tj.) Real 13, 2. (tj.) Milan 8, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3. H cs.: Arsenal–Partizan Belgrád (szerb), Sahtar Donyeck–Braga, az állás: 1. Sahtar 12, 2. Arsenal 9 (15-6), 3. Braga 9 (5-9), 4. Partizan 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.