OCÖ-advent

2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt ájtatos elem Kolompár Orbán beszédében az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) pénteki ünnepi közgyűlésén, holott a szónok mögött jókora fenyőfa hirdette a közelgő karácsonyt. Sőt, a feldúlt OCÖ-elnök megbékélés helyett harcra szólította a lankadókat: „Ne legyen könnyel teli a szemünk, most erős ökölre van szükség, hogy kiköveteljük a cigányság élethelyzetét javító programok beteljesülését, és akár hetente vagy naponta is utcára vonulunk.”
Magam nem vagyok biztos abban, hogy ez lenne a legjobb ötlet a romagondok megoldására, már csak azért is, mert volt szerencsénk megtapasztalni az utcára vonuló, erős öklű cigányság „problémamegoldó” munkásságának eredményeit. (Kolompár Orbán mostani haragját ezúttal az váltotta ki, hogy az Országos Választási Bizottság csökkentette az OCÖ jelölti listáját.) Kolompárnak és nyolc társának egyébként egy hónap múlva ismét bíróság elé kell állnia egy folyamatban lévő eljárásban. A brigádot jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével és a számvitel rendje megsértésével vádolja az ügyészség.
Furcsa egybeesés, hogy a harcra buzdító Kolompár-beszéd napján a bíróság huszonhat vádlottra több mint 36 évnyi börtönbüntetést szabott ki, amiért olyan igénylőknek – sok esetben maguknak – kértek pénzt az Ausztriába deportált cigányok kárpótlási alapjából, akik nem voltak az elhurcoltak között (esetleg még nem is éltek akkor). Kolompár valószínűleg az ő erős öklükre is számít most az utcán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.