Őrizetben a WikiLeaks-vezér

Londonban letartóztatták tegnap Julian Assange-ot, a nagy botrányt kavaró WikiLeaks honlap alapítóját, aki önként ment be a westminsteri rendőrkapitányságra. A brit rendőrség nemzetközi elfogatóparancs alapján vette őrizetbe Assange-ot, akit a svéd hatóságok szexuális zaklatással és nemi erőszakkal gyanúsítanak.<br />

Munkatársainktól
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WikiLeaks folytatta tegnap a bizalmas amerikai diplomáciai iratok közzétételét, többek között egy magyar vonatkozásút. Pozitív jelző nélkül jelentett haza Washingtonba a kabuli amerikai nagykövet az afganisztáni Baglán tartományban állomásozó, honvédségi vezetésű Tartományi Újjáépítési Csoportról (PRT). A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott dokumentumot azért az új-zélandi sajtó ismertette, mert állítólag a csendes-óceáni ország a szomszédos Bamijánban állomásozó katonáinak kellett a magyarok helyett „gonosztevőkkel” leszámolniuk. A Honvédelmi Minisztérium tegnap közölte, a PRT nem harcoló alakulat.

Részletek a 8. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.