Ötletei még vannak

2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hervadhatatlan vonzalmat érez a Jászság iránt Szekeres Imre szocialista politikus, aki korábban ciklusokon át Jászapáti küldötteként múlatta idejét a parlamentben. Tavasszal ugyan csak listán evickélt be a Házba, ám a körzet iránti hevülete töretlen maradt. A vidám politikus újabban rendszeresen interpellál, milliárdos nagyságrendű előterjesztésekkel áll elő hajdani pátriája gondviselőjeként, ráadásul már nem csupán Jászapáti, hanem a szomszédos Jászberény bajai is foglalkoztatják. (A két város 2014-re alighanem egy választási körzetbe kerül.) Szekeres javaslatairól a megyei Szuperinfóban is rendre olvashatunk, minap 12 pontba foglalt ötleteit tárta a nyilvánosság elé a buzgó ember, elgondolkodtató valamennyi. Megtudhatjuk, hogy sürgős útfelújításra és kórház-átalakításra szorul a környék, pénz kell a népi együttes székházának rendbehozatalára, azonkívül éppen ideje tetőszerkezetet építeni a jászberényi műjégpálya fölé. Igaz ugyan – teszi hozzá –, ezeknek a javaslatoknak a nagy részét a térség fideszes politikusai is megfogalmazták már, ám ezt komolytalan módon, minden szakmai alapot nélkülözve tették. (Megkapja a magáét a kormányzat is, a szemfüles politikus ugyanis rámutat: felesleges kiadásokra költi az adófizetők pénzét.)
Kár, hogy a lánglelkű gondolatok Szekeres előadásában csupán pislákolnak. A Jászság korábbi mágnása ugyanis – ellenzékben – egy olyan batyura mutogat, amit neki kellett volna elcipelnie kormányon… Fals a csinnadratta egy olyan politikustól, aki honvédelmi miniszterként csupán reprezentációs borra hatvanmilliót költött, és olyan luxus terepjáróval furikázott, amilyennel a német kancellár közlekedik. Ilyesmiről azonban nem ír a forradalmi tizenkét pontban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.