Politikusok a Kulcsár-perben?

Nagy valószínűséggel meghallgathatnak híres közéleti személyiségeket, politikusokat vagy volt politikusokat is a Kulcsár Attila ellen folyó megismételt elsőfokú eljárásban – nyilatkozta a volt befektetési tanácsadó védője a Hír TV-nek.

Török László
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Offshore hátterű cégeknek is fizettek jogalap nélkül milliárdokat kártérítésként – mondta Kulcsár Attila a Hír TV-nek. A Fővárosi Bíróságon sikkasztás miatt folyó megismételt eljárás elsőrendű vádlottja a Célpontnak nyilatkozva beszélt arról is, hogy esetenként több száz millió forintos vagy milliárdos nagyságrendű összegeket fizettek ki kártérítésként olyan ügyfeleknek, akik nem is voltak károsultjai az ügynek. Kulcsár szerint a választott bíróságok az esetek többségében helytelen döntéseket hoztak.
Dokumentumok szerint a választott bíróságokon és peren kívüli megállapodásokkal csaknem 12 milliárd forintot ítéltek meg Kulcsár egykori ügyfeleinek, 56 magán- és jogi személy, köztük ismert emberek és offshore hátterű cégek is kaptak kártérítéseket. A K&H Equities volt befektetési tanácsadója szerint volt olyan ügyfél, aki több milliárd forint hozamra tett szert a számlájára vásárolt részvényekkel, Kulcsár szerint jogosulatlanul. Mint mondta, a K&H Equities ezenkívül még közel 1,4 milliárd kártérítést is fizetett az említett ügyfélnek, aki így több milliárd forintot rakhatott zsebre, miközben a K&H-nál befektetett vagyonában semmilyen értékcsökkenés nem volt. – Az ügyfelek többször Kulcsár Attila hamis bizonylatai alapján követelték a kártérítési összegeket a banktól – közölte a Hír TV.
A volt alkusz szerint eddig elkerülték a felelősségre vonást az ügy haszonélvezői, új nevek is előkerülhetnek a megismételt elsőfokú eljárásban. Ügyvédje szerint tanúként várhatóan meghallgathatnak közéleti személyiségeket, politikusokat vagy volt politikusokat is.
A Magyar Hírlap tegnap közölte, Kulcsártól tartottak kollégái, mert Rejtő E. Tibor, a K&H-vezér miatt azt csinálhatott, amit akart. Állítólag a pénzintézet egyik alkalmazottját meg is fenyegette a volt bróker, amiért az bejelentést akart tenni egy pénzmosásgyanús tranzakció miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.