PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diótörő
A Moszkvai Városi Balett a debreceni Főnix Csarnokban. Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij. Rendező: Viktor Szmirnov-Golovanov. Bemutató: december 11.
Az orosz balett nagyjai először látogatnak Magyarországra. A Bolsoj egykori szólótáncosa, Viktor Szmirnov-Golovanov által 1988-ban alapított, 70 tagú társulat sikerét mutatja, hogy 1991 óta csak az Egyesült Királyságban 800 fellépésük volt.

Jó estét, nyár, jó estét, szerelem!
Nemzeti Színház. Író: Fejes Endre. Rendező: Rába Roland. Bemutató: december 10.
A fiú vidékről jön. Szereti az életet, de nem azt, amit a fővárosban talál. Hazudik helyette másikat: vonzóan rejtélyeset, jómódút, nagyvilágit. A görög diplomata szerepét. Magányos nők fogadják boldogan érdeklődését, az elegáns szórakozóhelyeket, a siker, a pénz, a csillogás illúzióját. Mind azt akarják, hogy a hazugság igaz legyen. Hiszékenységükben eszükbe sem jut, milyen veszélyes játékban vesznek részt.

Ürgeöntés
Sanyi és Aranka Színház. Bemutató: december 11.
Improvizációs est két ürgével, Lukáts Andorral és Korányi Tamással. Elhatározták, hogy előcsalogatják az „ürgét”. Az előadás nyílt színi teszt, hogy mire mennek egymással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.