Pro Turismo Díj a legjobbaknak

Szombaton – immár huszonkettedik alkalommal – átadták a Parlamentben a Pro Turismo Díjat, a turisztikai szakma legrangosabb elismerését. A díjazottak között idén vendéglátó szakember, kulturális intézmény vezetője, szálloda- és fürdőigazgató, illetve a fogászati turizmusban érdekelt orvos egyaránt volt.

Szabó Emese
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a turizmust a gazdaság egyik legígéretesebb kitörési pontjának tartja; az ágazat – multiplikátor hatását figyelembe véve – jelenleg is a GDP mintegy nyolc-kilenc százalékát adja és csaknem félmillió embernek teremt megélhetést, munkaalkalmat. Az idén e terület hét egyedülálló teljesítményt nyújtó szakembere kapta meg a legmagasabb szintű elismerést, a Pro Turismo Díjat. A kitüntetést Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Bánki Erik, az Országgyűlés turisztikai bizottságának elnöke és Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adta át a jutalmazottaknak. Azok a szakemberek és vállalkozók részesülhettek e magas rangú elismerésben, akik a turisztikai tevékenység irányítása, szervezése, tervezése, valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén kiemelkedő munkát végeztek, és elkötelezettek a minőségi turizmus iránt, szolgáltatásaikkal pedig példát mutatnak a szakmának. Az elismerést Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Gulyás Gábor, a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója, Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgatója, Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, valamint Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona cukrászda tulajdonosa vehette át. Ugyanebben a rangos szakmai elismerésben részesült Bátorfi Béla, a Bátorfi fogászat tulajdonosa és vezetője, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. igazgatótanácsának tagja – esetében külön érdekesség, hogy bár a fogorvoslás klasszikus értelemben nem kötődik a vendéglátáshoz, azonban a fogászati turizmus évente plusz félmillió vendégéjszakához juttatja a hazai szálláshelyeket. A díjazottak hangsúlyozták: az elismerés nemcsak nekik, hanem munkatársaiknak is szól, akik elhivatottan dolgoznak a turizmus fellendítéséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.