Röviden

MTI
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli ítélet
Jeruzsálem. Egy izraeli haditörvényszék felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a két katonát, akik a gázai offenzíva alatt arra kényszerítettek egy fiút, hogy álcázott pokolgépek után kutasson – közölte tegnap az izraeli katonai rádió. Az ítélet szerint legalább három hónapos elzárás vár rájuk, ha újabb vétséget követnek el. (MTI)

Kártérítés a 9/11-es mentőcsapatoknak
New York. Közel tíz évvel a 2001. szeptember 11-i terrortámadást követően New York város 625 millió dolláros kártérítésben állapodott meg azzal a több mint tízezer tűzoltóval, rendőrrel, mentővel és építőmunkással, akik egészség-
károsodást szenvedtek a Világkereskedelmi Központ összeomlásakor keletkezett mérgező portól. (MTI)

Pápai kiállás
Berlin. XVI. Benedek pápa holnap megjelenő könyvében leszögezi, XII. Pius több zsidót mentett meg, mint bárki más. A pápa kijelentését titkos, illetve titkosítás alatt lévő vatikáni levéltári dokumentumok alapján tette. A katolikus egyházfő utal arra, néhai elődje 1938-ban bíborosként levélben szólította fel a világ püspökeit: segítsék a Németországot elhagyni kívánó zsidók vízumhoz jutását. (MTI)

Intő Bulgáriának
Szófia. Ha Bulgária nem javít lassú, korrupt bírósági gyakorlatán 2013-ig, elbúcsúzhat 11 milliárd eurónyi uniós támogatástól. Nikolaj Conev volt védelmi miniszter a hivatali visszaélés vádja alól történt felmentésével Szófia aligha fogja Brüsszelt meggyőzni arról, képes megfékezni a szervezett bűnözést. (T. J.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.