Röviden

MN
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel háromszázan kértek kártérítést
Devecserben 225 család és 69 vállalkozás nyújtotta be azt a kárigény-bejelentő lapot, amelyen a nem lakóépületekben keletkezett károk enyhítését kérhetik az iszapkatasztrófa károsultjai. A kormány a veszélyhelyzetben e károk enyhítésére támogatja a háztartási ingóságok pótlását – ingatlanonként 500 ezer forint értékhatárig –, és személyenként 200 ezer forintig az ingatlanba bejelentettek ruhaneműinek pótlását. Tegnap egyébként megkezdték Kolontáron a kettes számú gát építését. (MTI)

Összmagyar regiszter
A jövő év elején kezdődhet egy összmagyar regiszter kialakítása, amellyel a világ minden pontján élő magyarok identitását erősítenék – mondta el Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. A regiszteren keresztül Magyarországról szóló, elsősorban magyar nyelvű üzeneteket, irodalmi műveket juttatnának el azokhoz, akik megadják e-mail címüket. A csatlakozók üzeneteit, javaslatait is szívesen fogadják majd. (MTI)

Új ereklye
Szent István első diakónus és első vértanú földi maradványainak egy darabját és további ereklyéket helyeztek el a hajdúdorogi székesegyházban liturgia és körmenet után a görög katolikus székesegyház vasárnapi búcsúünnepén. Szent
István ereklyéit Bécsből hozta el az egyházmegyének ajándékba Christoph Schönborn bíboros. (MTI)

Érzéstelenítő pénzért
Tizennégy orvost és két szülésznőt gyanúsít a rendőrség a korábbi Állami Egészségügyi Központban történt vesztegetési ügyben. A gyanú szerint a kórház nőgyógyászatán 5-10 ezer forintért adták az epidurális érzéstelenítőt a szülő nőknek.
A nyomozás két éve tart, a kórház vezetősége most először nyilatkozott az ügyről az RTL Híradónak. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.