Röviden

MN
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalakul a Nemzeti Külgazdasági Hivatal
A jövő év elején létrejön a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (NKH), amely révén a kormány többek között a kis- és középvállalkozások külgazdasági törekvéseit és a külföldiek magyarországi befektetéseit kívánja előmozdítani. Az erről szóló friss kormányrendelet szerint a kabinet export- és befektetésösztönzési feladatokat ellátó eddigi háttérintézményét, az ITD Hungary Zrt.-t felváltó új hivatal önállóan gazdálkodó költségvetési szerv lesz. A szervezet feletti tulajdonosi és felügyeleti jogokat a nemzetgazdasági miniszter gyakorolja. (MTI)

Kizárások az afgán törvényhozásban
Afganisztánban a választásokat ellenőrző testület csalás miatt 21 képviselőt zárt ki, így nem foglalhatják el helyüket a 249 fős törvényhozásban – közölte tegnap a választási panaszbizottság. Közleményük szerint az érintettek nem lebbezhetnek fel. (MTI)

Guantánamói vallomás
Részletes beszámolót írt egy egykori guantánamói őrizetes arról, hogy hogyan vallatták őket a brit hírszerzés emberei. A brit The Independent liberális napilapban tegnap megjelent cikkében Moazzam Begg megemlíti, a brit kormány összesen 29 volt fogoly vallatási ügyét vizsgálta ki. London korábban azt is bejelentette, hogy peren kívül kártalanítja a volt rabokat. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.