Röviden

Dékány Lóránt
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klímaügyi államtitkárság
Létrejött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül a klíma- és energiaügyi államtitkárság. Mint arról már beszámoltunk, vezetője Bencsik János (képünkön) államtitkár, munkáját Kovács Pál energiaügyekért felelős helyettes államtitkár és Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztésért és klímaügyekért felelős helyettes államtitkár segíti. Ez azt jelenti, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium ezentúl nem foglalkozik energiaügyekkel.

Drága lesz a német áram
Péntekig közel háromszázötven áramszolgáltató jelentett be emelést Németországban a lakossági áramárra vonatkozóan. Átlagosan hét százalékkal kell többet fizetniük a német háztartásoknak január 1-jétől, de vannak területek, ahol
14 százalékot meghaladó drágulás lesz. A most januári az egyik legnagyobb mértékű drágulás az 1998-as piaci liberalizáció óta. A legfőbb ok a környezetbarát energiatermelés fejlesztését célzó illeték növekedése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.