Röviden

MTI
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban rendezik meg a filmszemlét
A februári időpont helyett április végén rendezik meg a 2011-es Magyar Filmszemlét. A Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) közleménye szerint a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma megerősítette a szemle megrendezésére vonatkozó szándékát. Kőrösi Zoltán, az MMK elnöke szerint a mustra időpontja azért tolódott tavaszra, mert az alapítvány jövő évi költségvetése és a szemlén megjelenő filmek finanszírozása akkorra rendeződhet. (MTI)

Dzsafar Panahi lesz a Berlinale elnöke
Az iráni filmrendezőt, Dzsafar Panahit kérték fel a jövő évi, 61. Berlinale zsűrielnökének. Az ellenzéki filmes tagja lett volna az idei cannes-i mustra zsűrijének is, de akkor nem mehetett, mert az iráni hatóságok letartóztatták. Két hónappal később 200 ezer dolláros óvadékkal került szabadlábra, mindeddig nem történt vádemelés az ügyében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.