Röviden

MTI
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szennyvízömlés Szikszón
Ipari méretekben „tör fel” a bűzös, olykor véres szennylé a Borsod megyei Szikszó egyik utcájában a szennyvízaknából – közölte Kaposi Zoltán, a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület elnöke. A helyi Szatev Fehérjefeldolgozó, Takarmánygyártó és Közszolgáltató Zrt. közleményben cáfolta, hogy a társaság lenne a felelős. A cég menedzsmentje állítja: az üzemben képződő szennyvíz előkezelés után, külön nyomás alatt álló ágon, közvetlenül jut a városi szennyvíztelepre, így nem keveredhet
a városi kommunális szennyvízzel. (MTI)

Veszélyesek a takarékos izzók
Új bizonyítékot tárt fel a német környezetvédelmi hivatal (UBA) az energiatakarékos izzók veszélyességét illetően. Az UBA egy kísérletben kimutatta, hogy az izzók törését követően a higanyterhelés az ajánlott maximumérték (0,35 mikrogramm/köbméter) hússzorosára növekszik a beltérben. A higany az energiatakarékos izzók gyenge pontja – fogalmazott az UBA igazgatója, Jochen Flasbarth. Ezért középtávon olyan technológia kifejlesztését tartja szükségesnek, amely nem jár higanyterheléssel. (www.welt.de)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.