Röviden

MTI
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Platini Budapesten
Tegnap kétnapos látogatásra Budapestre érkezett Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke. Platinit ma délelőtt fogadja Orbán Viktor miniszterelnök, ezt követően Csányi Sándor MLSZ-elnökkel folytat megbeszélést. (MTI)

Klub-vb
Az egyesült arab emírségekbeli al-Vahda és a pápua új-guineai Hekari United összecsapásával ma kezdődik Abu-Dzabiban a labdarúgó-klubvébé. Az európai résztvevő, az Internazionale csak jövő szerdán, az elődöntőben kapcsolódik be. (MTI)

Lemondott Jol
Lemondott Martin Jol, a holland labdarúgó-bajnokságban szereplő Ajax vezetőedzője. (MTI)

Szolnoki bravúr
A Szolnok bravúros, 88-72-es győzelmet aratott az eddig veretlen szentpétervári Szpartak ellen a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa 4. fordulójában. (MTI)

Csíki siker
A jégkorong Mol-ligában: Dunaújváros–Újpest 9-3, FTC–Bukarest 4-1, Fehérvár–Miskolc 5-6, Csíkszereda–Brassó 4-0. (MTI)

Sator kerete
Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a jövő heti jesenicei tornára, amelyen a szlovén, az osztrák és a norvég csapat lesz a mieink ellenfele. Sator ezúttal több fehérvári játékost pihentet. (MTI)

Elhunyt Mathesz és Sátori
Tegnap két korábbi kiváló labdarúgó, Mathesz Imre (képünkön) és Sátori Imre is távozott közülünk. Mathesz életének 73. évében autóbalesetben hunyt el. A fedezet 12-szer volt válogatott, szerepelt az 1966-os angliai vb-n, a Vasassal négyszeres magyar bajnok (1960, 1961, 1965, 1966). Pályafutása végeztével edzőként dolgozott tovább, a Kaposvárt 1975-ben az NB III-ból az élvonalba vezényelte, és a legmagasabb osztályban két éven át benntartotta. Dolgozott Diósgyőrött, Egerben, Siófokon, Sopronban, Mohácson, Hódmezővásárhelyen és Balatonlellén is. Temetéséről később intézkednek. Sátori Imre az 1960-as római olimpián szerzett bronzérmet a magyar válogatottal, az 1958/59-es idényben a Csepellel bajnoki címet ünnepelhetett. Pénteken 14 órakor a pesterzsébeti temetőben búcsúztatják. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.