Röviden

MN
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthető
Ludwig
A WikiLeaks által közzétett amerikai vélemény szerint az Afganisztánban lévő magyar katonáknak csak az a fontos, hogy élve hazajussanak. Sajnos, a magyarok már túl sokszor kerültek ilyen helyzetbe a történelemben.

Járatokat töröltek a havazás miatt
Egy Budapestről induló Air France repülőgép Párizs helyett tegnap Frankfurtban szállt le, egy Malév-gép pedig Brüsszelben landolt. További két, a francia fővárosba induló járatot töröltek Ferihegyen, miután hóesés miatt bezárták Párizs mindkét repterét. Ma hazánk fölé érkezik a Nyugat-Európában káoszt okozó hidegfront. (MN)

Lezuhant egy kisgép
Meghalt a pilótája annak a sportrepülőnek, amely tegnap a tököli repülőtér közelében zuhant le. A Cessna–152-es kétszemélyes gépben csak egy ember tartózkodott, amikor eddig ismeretlen okból, röviddel a felszállás után a földbe csapódott. (MTI)

Fellőtték a Falcon–9-et
Korábbi értesülésekkel ellentétben már tegnap elindították Floridából a világ első kereskedelmi űrhajóját a SpaceX társaság Falcon–9 rakétájával. A szerkezet Föld körüli pályára állította a szintén a SpaceX fejlesztette Dragon űrkabint, amely kétszer megkerülte a Földet majd a Csendes óceánban landolt. (MTI)

Radioaktív kobaltot loptak el Lublinban
Kis mennyiségű radioaktív kobaltot loptak el Lengyelországban, a bezárt lublini Ursus üzemből. Vélhetőleg fémgyűjtők vitték el a hét, 60-as izotópszámú kobalttal teli tartályt. Ha az anyag a tartályban marad, akkor nem veszélyes. (MTI)

TF-esték
Árvai Réka csodái címmel pénteken 18 órától tartják meg a TF-esték következő beszélgetését. Ablonczy László Kubik Annáról írott könyvének bemutatóján jelen lesz a szerző és a színésznő is. Helyszín: TF-aula (Bp. XII., Alkotás u. 44.).

Skandináv lottó
Első sorsolás: 9, 17, 20, 23, 32, 33, 34. Második sorsolás: 14, 15, 20, 21, 24, 25, 28. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.