Röviden

MTI
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koreai lőgyakorlat
Szöul. Az észak-koreai hadsereg tüzérségi lőgyakorlatot tartott területi vizein, amivel pánikot keltett a dél-koreai pénzpiacokon. A részvények és a von árfolyama gyorsan visszanyerte veszteségét, miután sajtójelentésekből kiderült, hogy az északiak csak gyakorlatoznak. Szöul újabb északi támadás esetén választ ígért. (MTI)

Gazprom-tározó
Brüsszel. Az EU–orosz-csúcson részt vett Dmitrij Medvegyev orosz elnök brüsszeli tárgyalása margóján Belgium és Oroszország megállapodott abban, hogy az orosz Gazprom földgázvállalat számára fenntartják az észak-belgiumi Loenhout mellett fekvő hatalmas föld alatti gáztárolót. A gázvállalatnak az európai exportlehetőségei kihasználása és az ellátás folyamatosságának biztosítása miatt van szüksége a tárolókapacitás lekötésére. (L. I.)

Külügyi egység
Budapest. Bármennyire próbálnak dezinformálni, nem fogják tudni megbontani a polgári kormány külpolitikai csapatának egységét, mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár arra
a sajtóértesülésre reagálva, hogy váltás várható a Külügyminisztérium élén, Martonyi János helyett ő lesz a magyar diplomácia vezetője. (MTI)

Haiti zűrzavar
Port-au-Prince. Haitin kifosztották és felgyújtották a kormánypárt központját az elnökválasztás első fordulójának eredményei láttán az egyik kiesett jelölt feldühödött hívei. A tömegből egyesek a köztársasági elnök letartóztatását, felakasztását követelték. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.