Röviden

MTI
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többség bízik az állami cégekben
Nem igaz, hogy az állami tulajdon rossz, az állami vállalatok pedig lemaradnak a magánszférában működő versenytársaiktól – áll az Ernst & Young legfrissebb felmérésében. A kimutatás szerint a magyarok kétharmada bízik az állami vállalatokban, mondván: a legfontosabb iparágaknak, mint az energiaellátásnak, a közlekedésnek és a postának állami kézben kell lennie. (J. T.)

Túl a válságon
A hazai vállalkozások túljutottak a válságon, ezt jelezi, hogy jövőre 15 százalékkal több cég tervez létszámbővítést, mint amennyi a létszámcsökkentésre kényszerül – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László közölte: az exportra termelő, többnyire külföldi tulajdonú cégek a legoptimistábbak, emellett bővítés várható a kis- és középvállalkozói szektorban is. Jövőre a szakképzett munkavállalók és a diplomások iránti kereslet nő. (MTI)

Korlát az egyoldalú kamatemelésnek
A kormány rendeletben korlátozza a jövőben a bankok lakáscélú hiteleinek egyoldalú kamatemelését – hangzott el a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón. A pénzintézetek csak akkor emelhetnek kamatot, ha azt a forrásköltségek növekedése, a hitelkockázat vagy a költséget növelő jogszabályok változása indokolja. Ezzel a kormány eleget tett a novemberben elfogadott, a lakáshitelesek megsegítéséről szóló törvény előírásainak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.