Röviden

MTI
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Audi az év befektetője
Az Audi Hungária Motor Kft. lett az év legnagyobb befektetője. Az ITD Hungary elismerését a német autóipari cég 900 millió eurós beruházásával nyerte el, amely a beszállítókat és a szolgáltatókat is beleértve a jövőben több mint 15 ezer embernek ad munkát. Az intézmény közölte: 2010 első kilenc hónapjában 28 nemzetközi cég választotta Magyarországot befektetése helyszínéül. (B. P.)

Meghosszabbítják a földmoratóriumot?
A Magyarországra vonatkozó földeladási tilalom fenntartását javasolja az Európai Bizottság témáért felelős főigazgatósága a bizottságnak – tudta meg a távirati iroda brüsszeli forrásból. A bizottság illetékes főigazgatósága a moratórium további három évig való fenntartását már írásban javasolta a bizottságnak. (MTI)

Egyenlő bánást kérnek az oroszok
Oroszország számít rá, hogy a magyar kormány intézkedéseket tesz a Szurgutnyeftyegaz Molban szerzett részesedése körüli helyzet rendezése érdekében – jelentette ki tegnap Moszkvában újságíróknak Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettes, megállapítva, hogy a magyar fél igyekszik a legkorrektebben eljárni. – Nem tehetjük meg, hogy nem reagálunk, mivel orosz beruházó hátrányos megkülönböztetésének nyilvánvaló esetéről van szó – mondta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.