Röviden

MN
2010. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vereség tízzel, öttel
Női kosárlabda Euroliga, 7. forduló, A csoport: Pécs–Krakkó (lengyel) 57-67. B cs.: Rivas Ecopolis (spanyol)–Sopron
79-74. (MTI)

Rapid kiesés
Az egyetlen magyar résztvevő, a vietnami származású Hoang Thanh Trang alulmaradt a tegnapi rájátszásban az ukrán Katerina Lahnóval szemben, így az antalyai női sakk-vb 2. fordulójában búcsúzott. (MTI)

Menetelő menők
A Nagykanizsán zajló 87. ökölvívó ob negyeddöntőin nem született meglepetés, többek között Varga (60 kg), Káté (64), Bacskai, Klasz (69) és Harcsa Zoltán (75) is idő előtt végzett ellenfelével. Az 56 kg-osok előre hozott döntőjében a pécsi Lakatos Krisztián segédpontokkal verte 19-18-ra a kecskeméti Lakatos Róbertet. (D. Zs.)

A csoportkör vége
Ma este héttől a szlovákiai Galántán zárul a BoxingOne nemzetközi ökölvívó-csapatliga csoportköre. A hazaiak a BC Kosovót fogadják, amelyik gárda nyer, készülhet a Győri Gladiátor elleni elődöntőre. (D. Zs.)

Klicsko lemondta
Vladimir Klicsko, az IBF és WBO profibokszszervezetek nehézsúlyú világbajnoka hasizomsérülés miatt lemondta holnapi mannheimi derbijét a brit Dereck Chisora ellen. (MN)

Domínguez: dopping
A spanyolországi Palenciában a csendőrség őrizetbe vette Marta Domínguez világ- és Európa-bajnok hosszútávfutónőt, s azzal vádolja, hogy doppingszerekkel látta el társait is. Domínguez legutóbb tavaly Berlinben nyert vb-aranyérmet a 3000 méteres gátfutásban, és jelenleg ő a spanyol atlétikai szövetség alelnöke is. (S. T.)

Hazai Világjátékok?
Ron Froehlich, a Világjátékok nemzetközi szövetségének elnöke jó esélyt lát arra, hogy Budapest és Gödöllő közösen rendezhesse meg a nem olimpiai sportágak 2017-es seregszemléjét. A Nemzeti Sportszövetség évértékelőjén Gémesi György elnök, Gödöllő polgármestere hangsúlyozta, a pályázathoz a kormány, a két város és a MOB támogatása is szükséges. (MTI)

Az ezüst emlékére
Ezüstcsapat – második félidő; Báró, Juci, Nyíl és a többiek címmel jelent meg a kupaezüst 35. évfordulóján Kristóf Péter az FTC futballcsapatának nagy nemzetközi sikerét, 1974–75-ös KEK-menetelését feldolgozó könyve. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.