Röviden

MN
2010. 12. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változik a bányajáradék
A kőolaj világpiaci árának emelkedésével nőne a bányajáradék, és 2012-ig maradhatnának a kötelező átvételi rendszerben a távhőtermelők – olvasható ki az egyes energetikai témájú törvényekről szóló fideszes törvénymódosító javaslatból. A beadvány – a katasztrófa kapcsán – a bányatörvény hatálya alá helyezné a bányászati hulladék, így a vörösiszap kezelését is. (MTI)

Bankáradó Írországban
Az ír pénzügyminiszter 90 százalékos adót helyezett kilátásba a bankárok prémiumára, hogy elhallgattassa azokat a kritikákat, amelyek a bankokat tartják minden baj okozójának. Az ír válságot elsősorban a bankszektor okozta, amelynek hatalmas kintlevőségei ragadtak benn a tönkrement építőipari és ingatlancégekben. (MTI)

Elkerülhetjük a bóvlit
Semmi nem indokolja, hogy Magyarországot a bóvli kategóriába sorolják a nemzetközi hitelminősítők – véli a kanadai RBC Capital elemzője. Nigel Rendell a Bloombergnek azt mondta, hazánk csökkenti a költségvetési hiányt, így a hitelminősítők nem fogják újból leminősíteni az adósságbesorolását. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.