Röviden

MN
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh sztrájk
Országos sztrájkkal és nagygyűlésekkel tiltakoztak a cseh közalkalmazottak a kormány megszorító intézkedései, elsősorban a bérek jövő évi tervezett tízszázalékos csökkentése ellen. Szakszervezeti források szerint az országos tiltakozó akcióba mintegy százezer közalkalmazott kapcsolódott be aktívan, míg nagyjából ugyanennyien a jelképes tiltakozást választották. (MTI)

Bocsánatkérés
Megkövette Malina Hedviget, a magyar beszédéért négy éve Nyitrán megvert szlovákiai magyar diáklányt Rudolf Chmel, a szlovák kormány emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettese. „A politikusok idő előtt beavatkoztak az ügy kivizsgálásába, sőt befolyásolták azt, s ezzel megsértették emberi méltóságát. Az a tény, hogy több mint négy éven keresztül szó szerint kínozni engedtük, éppen az emberi jogok napján nagy felkiáltójelnek számít, s ezekért a sérelmekért szeretnék Záková-Malina Hedvigtől elnézést kérni” – mondta Chmel. (MTI)

Adventi látogatás Schmitt Pálnál
Többéves hagyományhoz hűen határon túli magyar egyházi méltóságokat fogadott Schmitt Pál köztársasági elnök advent alkalmából tegnap a fővárosi Sándor-palotában. Az államfő a díszebéd előtt elmondta, a mai magyaroknak talán minden korábbinál nagyobb szükségük van erős biztatásra, és ezt a biztatást a lelkipásztorok adhatják meg. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.