Schroeder halála újra Kocsissal

Munkatársunktól
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évek óta futó sorozat, „A Zongora” következő estjén Kocsis Zoltánt hallhatjuk; a kétszeres Kossuth-díjas művész ma este fél nyolckor a Művészetek Palotájában lép színpadra. A Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója a sorozaton négy éve adott utoljára szólóestet. Ezúttal Vidovszky László preparált zongorára írt, Schroeder halála című műve és Schubert B-dúr szonátája hangzik el.
A Vidovszky-darab legutóbbi emlékezetes előadása a Salzburgi Ünnepi Játékokhoz kötődik, ahol akkor erősen megosztotta a közönséget. A több mint félórás, preparált hangszerre készült kompozícióhoz a zongoristán kívül három asszisztens szükséges, akiknek legalább olyan virtuóz módon kell közreműködniük az előadásban, mint az előadóművésznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.