Segítséget várnak a kisvállalkozások

Hajdú Péter
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankok részére nyújtott konszolidációhoz hasonló állami segítséget várnak a kormánytól a kisvállalkozások, mert legnagyobb gondjuk, hogy százszámra mennek tönkre a lánctartozások kifizetetlen számlái miatt – hangzott el a Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján.
Az MMV felmérése szerint a kisvállalkozók döntő többségét adó családi vállalkozások még az állami megrendeléseknél sem lehetnek biztosak abban, hogy kifizetik munkájukat.
– Ezekre a vállalkozásokra jellemző, hogy saját alvállalkozóikat igyekeznek kifizetni, s erre hitelt is hajlandók fölvenni. Miután az APEH behajtja rajtuk a ki nem fizetett számlák után az áfát, igen gyorsan csődközelbe kerülnek, s a hitelező bank azonnal árverezni akarja a vagyonukat – mondta Csath Magdolna egyetemi tanár, az MMV tanácsadója. A szakértő fölhívta a figyelmet, hogy ilyen körülmények között esély sincs a kilábalásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.