T O T Ó

MN
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetőleg az olasz sztrájkveszély miatt (ami legfrissebb hírek szerint enyhült, így úgy néz ki, mégis megtarthatják a Serie A hét végi fordulóját) ezúttal nyolc német mellett hat angol bajnoki alkotja a totó 49. heti tipposzlopát. Utóbbiak közül kiemelkedik az 5. Tottenham és a 3. Chelsea londoni derbije. A hazaiak csoportelsőként léptek tovább a BL-ből, a White Hart Lane-en eddig csak egyszer kaptak ki, a vendégek viszont már háromszor, így nekik ezúttal nem sok esélyt adunk. A Newcastle edzőváltáson esett át, hiszen a héten menesztették Chris Hughtont, kérdés, a Liverpool ellen pozitív vagy negatív hozadéka lesz, illetve az is, Kádár Tamás kap-e több lehetőséget a bizonyításra. A liverpooliak idegenbeli mérlege csapnivaló, viszont másznak kifelé a gödörből, szerintünk akár nyerhetnek is. De veszíthetnek is… A sereghajtó West Hamnek legfeljebb egy pont lehet a célja a dobogóra aspiráló, 4. Manchester City ellen. Szurkolunk a Fulhamnek (Gera Zoltán miatt), hogy magára találjon, ehhez a Sunderland jó riválisnak tűnik. Az Evertonnak is a Wigan, az Aston Villának pedig a West Bromwich ahhoz, hogy megkezdjék a visszakapaszkodást.
A Bundesliga I-ben éllovas Dortmund (valószínűleg továbbra is Hajnal Tamás nélkül) brémai vendégeket fogad, s folytathatja fantasztikus sorozatát, bár a Werder kedden a BL-ben 3-0-ra kiütötte a címvédő Intert. A címvédő Bayern jelenleg 7., és gyenge, mint a harmat, de ebben az állapotában is kötelező legyőznie a St. Paulit.
A Leverkusen jó idegenbeli mérlegét (5-2-0) nem lesz könynyű Hamburgban javítani. A Nürnbergnek legfeljebb egy pontra van esélye Sinsheimben, döntetlenszagú a Wolfsburg kaiserslauterni kiruccanása, a Frankfurt akár nyerhet is Kölnben. A Freiburgnak illene legyűrnie a sereghajtó ’Gladbachot és a 2. Mainznak is (Szalai Ádámmal) a csak 15., bár a BL-ben csoportelsőként végzett Schalkét.

49. heti tippjeink:
1. Bayern München–St. Pauli 1
2. Hamburg–Leverkusen X
3. Hoffenheim–Nürnberg 1, X
4. Kaiserslautern–Wolfsburg X
5. Köln–Frankfurt X, 2
6. Dortmund–Bremen 1
7. Freiburg–Mönchengladbach 1
8. Mainz–Schalke 1, 2
9. Aston Willa–West Brom 1, X
10. Everton–Wigan 1
11. Fulham–Sunderland 1, X
12. West Ham United–Manchester City 2, X
13. Newcastle–Liverpool 1, 2
+1 Tottenham–Chelsea 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.