Tudományos tehetséggondozás

Munkatársunktól
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyitotta kapuit a Science Park Tatabányán a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) szervezésében. Az interaktív időszaki kiállítás célja, hogy a száraznak tűnő reáltantárgyakat könnyen megszerettessék a diákokkal.
„Egy park, ahol minden vendég játszva ismerheti meg a fizika törvényeit, olyan eszközöket kipróbálva, mint a mágneses mező erővonalait bemutató játékok, fázisinga, szappanfal, rezgő orgona, hanoi torony, gyro kerék és még sok-sok érdekes, kreatív játék” – olvasható a kiállításszervezők közleményében. A Science Park lehetőséget biztosít középiskolák és általános iskolák számára rendszeres szakköri foglalkozások, érettségi felkészítők, kihelyezett fizikaórák megtartására is. A MÜTF B épületének 3. emeletén létrehozott park hétköznap 8.00–14.00 óráig az iskolai csoportokat fogadja, a hét vége azonban a családoké, ahol 10.00 és 17.00 óra között a fiatalok és az idősek is találhatnak maguknak elfoglaltságot. A MÜFT célja, hogy megteremtsék a tudományos tehetséggondozást, a fenntartható fogyasztást és a gyakorlatias tudást.
– A fizikai törvények jobb megismerése hozzásegít bennünket ahhoz, hogy ne éljük fel erőszakkal a bolygó természeti erőforrásait, hanem azokat a kellő szelídséggel fordítsuk saját javunkra, hogy az utánunk következő generációk életét is biztosítsa – mondta a park megnyitása alkalmából mondott beszédében Bencsik János. A Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára szerint a kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermekek játszva sajátítsák el a fizika törvényeit. Mint fogalmazott, ha használjuk az eszünket, sok erőfeszítést spórolhatunk meg. A kiállítás 2011. február 15-ig látogatható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.