Vádemelés Szilvásyék ellen

Személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Szilvásy György volt titokminiszter, Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság volt alelnöke, Dávid Ibolya, az MDF korábbi elnöke és Herényi Károly egykori MDF-es frakcióvezető ellen.

Török László
2010. 12. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a négy személyt az úgynevezett UD-üggyel összefüggésben fogják bíróság elé idézni, mert közreműködtek abban, hogy a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések nyilvánosságra jussanak. Szilvásy és Tóth olyan hanganyagokat osztott ki a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak, amelyeken két fideszes politikus, Demeter Ervin és Kövér László beszélget a vagyonvédelmi cég vezetőivel. A két MDF-es feltételezett bűnelkövető pedig 2008-ban, a párt tisztújítása előtt saját pozíciója védelmében használta fel a titkosszolgálati felvételeket.
Értesüléseink szerint a Budapesti Katonai Ügyészség hétfőn őrizetbe vette Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium (HM) korábbi közigazgatási államtitkárát. Az ügyészség szóvivője a hírt tegnap sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. A vádhatóság még idén februárban jelentette be, hogy a honvédségi beszerzésekhez kapcsolódó vesztegetések miatt zajló nyomozása során több vezető beosztású tisztet gyanúsított meg és vett őrizetbe. A Juhász Ferenc szocialista tárcavezető idején 2004-ben kinevezett államtitkárral szembeni intézkedés feltételezhetően ezzel az üggyel kapcsolatos.
Továbbiak a 3. és a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.